a


Don’t _miss

Wire Festival

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam blandit hendrerit faucibus turpis dui.

<We_can_help/>

What are you looking for?

CouraVeg

Орехи за холестерол, здраве на сърцето и други

Орехи за холестерол, здраве на сърцето и други

Включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Ето нашия процес.

Диета, която е богата на орехи, може да помогне за намаляване на нивата на липопротеин с ниска плътност или „лош“ холестерол и подобряване на общото здраве на сърцето. Яденето на орехи може също да осигури няколко други ползи за здравето.

Много ядки съдържат най -вече мононенаситени мастни киселини (MUFAs), но орехите се състоят главно от полиненаситени мастни киселини (PUFAs). Те също съдържат значителни количества алфа-линоленова киселина (ALA), растителният източник на омега-3 мастна киселина.

Орехите също са богати на други хранителни вещества, като фолат и витамин E. Фолатът помага и на фолата помага и на фолата, като фолатът помага Намалете риска от дефекти на централната нервна система при неродени бебета. Витамин Е помага да се образува хемоглобин, протеинът, който носи кислород в кръвта.

Опас обаче са също висококалорични храни и яденето на твърде много може да доведе до наддаване на тегло.

В тази статия разглеждаме някои от изследванията, подкрепящи включването на орехи в диетата, особено за хората, които желаят да контролират нивата на холестерола си.

орехи, холестерол и здраве на сърцето

Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), близо 1 на 3 души в Съединените щати имат високи общи нива на холестерол в кръвта си.

Високи нива на холестерол, особено високи нива на Липопротеин с ниска плътност (LDL) холестерол, увеличаване на риска от сърдечни заболявания, инсулт и други здравословни състояния.

През 2016 г., учените, представящи се на експерименталната среща на биологията 2016 в Сан Диего, Калифорния, отбелязват, че яденето на хранене Орехите всеки ден могат да окажат положително въздействие върху нивата на холестерола, без да се увеличава телесното тегло.

Изследователите изучават данни за 51 4 възрастни възрастни със средна възраст от 69 години, които участваха в проучването на орехите и здравословното стареене (WAHA).

Около половината участниците добавиха шепа орехи към ежедневната си диета, представляващи 15 процента на приема на калории всеки ден. Другата половина консумира обичайната си ежедневна диета без ядки.

След 1 година изследователите установяват, че тези на орехната диета имат значително по -ниски нива на LDL холестерол в сравнение с тези, които са яли обичайната си диета.

Няма значителни разлики между групите по отношение на промените в телесното тегло и нивата на липопротеин с висока плътност (HDL) или „добър“ холестерол.

през 2018 г., след по-нататъшно разследване, WAHA Изследователите стигат до заключението, че „орехите могат да бъдат включени в ежедневната диета на здрави старейшини, без да се притесняват за неблагоприятни ефекти върху телесното тегло или телесния състав.“

По -добри липидни профили

Учените продължават да намират доказателства За да подкрепи сърдечно-съдовите ползи от орехите.

През 2018 г. преглед на 26 проучвания, използвайки данни за повече от 1000 души, заключи, че тези, които са яли диета, богата на орех, имат по-ниски нива на:

 • Общ холестерол
 • LDL холестерол
 • Триглицериди, вид мазнини в кръвта
 • Апопротеин В, протеиновата наука е свързана със сърдечно -съдови заболявания

В това проучване изследователите не откриват, че орехите са довели до увеличаване на телесното тегло.

Те предложиха текущи орехи. Една от причините за подобрените нива на горните съединения може да бъде, че орехите са богати на растителни стероли. Тези естествено срещащи се съединения могат да помогнат да се спре тялото да абсорбира холестерола.

Орехите също съдържат полифеноли и токоферол, които биха могли да насърчат антиоксидантната и противовъзпалителната активност в организма. Необходими са още проучвания, за да се потвърди това.

Изследователите стигнаха до заключението, че „включването на орехи в диетата подобрява профила на липидите в кръвта, без да се отразява неблагоприятно на телесното тегло или кръвно налягане.“

Ползи за хората С диабет

редица други проучвания също показват, че ежедневната помощ на орехи може да бъде от полза за сърдечно -съдовото здраве, включително при тези с или изложени на риск от развитие на диабет.

през 2015 г., a Проучване, което се появява в BMJ Open Diabetes Research Care, разглежда индивиди на възраст от 25 до 75 години с висок риск от диабет. Една група участници включва 56 грама (ж) орехи в ежедневната си диета, докато втората група не яде орехи.

След 6 месеца екипът намери значително подобрение на функционирането на стената на кръвоносния съд стена (Ендотел) в онези, които консумираха орехите. Нивата на LDL холестерол също бяха по -ниски в тази група.

Въпреки това екипът не откри значително влияние върху нивата на кръвното налягане, кръвната глюкоза или HDL холестерола в групата, която яде орехите.

Имаше и значително увеличение на телесните мазнини сред онези членове на групата за ядене на орех, които не са получили диетични консултации как да коригират приема на калории.

Липиден профил и диабет

В проучване, включващо 100 души с диабет тип 2, който изследователите публикуваха през 2017 г., участниците консумираха или 15 центилитар от персийско орехово масло, или плацебо всеки ден в продължение на 90 дни.

https://harmoniqhealth.com/ онези, които консумираха ореховото масло, се подобриха, се подобриха, се подобриха. Липидните профили в края на периода на изследване, когато изследователите ги сравняват с тези, които са взели плацебо.

Учените отбелязват, че следните съединения в орехи и орехово масло могат да помогнат за постигането на техните ползи за здравето:

 • L-аргинин, аминокиселината, от която тялото се нуждае, за да направи вазодилататорния азотен оксид
 • Диетични влакна
 • Фитохимикали
 • фолиева киселина
 • Антиоксиданти

Изследователите предполагат, че „орехово масло Може да служи като полезно естествено средство за лечение на хиперлипидемични пациенти с диабет тип 2. ”

Мъжко плодовитост

Сърдечно -съдовата система не е единствената част от тялото, която може да се възползва от консумацията на орех и Масло от орех.

Проучване, което се появява в биологията на репродукцията, свързана с ядене на орехи с подобрение на няколко показателя за здравето на спермата.

Проучването включва 117 здрави мъже, които са били на възраст от 21 до 35 години години и консумира диета в западен стил. Изследователите ги разделиха на две групи.

Първата група яде 75 g орехи на ден в продължение на 12 седмици, а втората група избягва орехи.

в сравнение с групата без ядки, До края на периода на изследване мъжете, които са яли орехи, са имали значително по -високи нива на:

 • жизненост на спермата
 • подвижност на сперматозоидите или способност да се движат
 • ; От повече от 75 000 жени в здравното проучване на медицинските сестри на Съединените щати.

  Констатациите предполагат връзка между консумацията на 28-G сервиране на ядки поне два пъти седмично и значително по-нисък риск от рак на панкреаса. Ядките в това проучване включват бадеми, бразилски ядки и орехи.

  Авторите заявиха, че намаляването на риска е от всякакви рискови фактори за рак на панкреаса, които участниците биха могли да имат, като тютюнопушене и диабет.

  Проучване на мишката от 2015 г., което се появява в списанието за хранителна биохимия, предположи, че диета, съдържаща орехи, може да забави растежа на рака на дебелото черво, като причини благоприятни промени в раковите гени.

  Когнитивна способност

  През 2014 г. учените публикуваха открития в Journal of Nutrition, Health & Стареенето, което показва, че яденето на орехи може да подобри умствената способност.

  Екипът използва данни от няколко години от Националното проучване за изследване на здравето и храненето (NHANES) на възрастни в САЩ, които са били на 20 до 90 години.

  Тези с по -висок дневен прием на орехи показаха по -добри резултати при шест теста на умствената способност, включително паметта, концентрацията и скоростта на обработка на информация.

  болестта на Алцхаймер

  2014 проучване При мишки предполагат, че яденето на орехи може да се възползва от мозъчната функция.

  Мишките, които са отгледани за моделиране на прогресията на болестта на Алцхаймер, консумират или богата на орех диета, или диета без орехи.

  Those that consumed walnuts showed significant improvements in learning skills, memory, anxiety levels, and other measures of brain function when the scientists compared them with those that did not.

  A previous study by the same team had suggested that Екстрактът от орех може да предпази от вредните ефекти на амилоид-бета протеина. Този протеин е основната съставка на амилоидните плаки, които се образуват в мозъка на хората, които развиват болестта на Алцхаймер.

  Авторите предложиха орехите да помогнат за намаляване на риска, забавяне на старта или забавяне на прогресията на Алцхаймер Болест.

  Рисковете

  Орехите са хранителна храна, но те също са с високо съдържание на калории и могат да доведат до наддаване на тегло, ако хората ядат твърде много от тях. Следователно е необходимо да се консумират орехи умерено и като част от здравословен начин на живот.

  Също така, орехите могат да причинят тежка или дори фатална алергична реакция при човек с алергия към ядки. Всеки с алергия към ядки не трябва да яде орехи и други видове ядки.

  За повече алергии и как да разберете разликата между алергия и непоносимост, вижте нашата специална статия тук.

  Орех в диетата

  орехите могат да бъдат здравословно и вкусно допълнение към диетата.

  Ето някои идеи за използване на орехи:

 • Яжте ги сами като закуска
 • Сервирайте ги заедно с фурми, сушени плодове или сирене с ниско съдържание на мазнини
 • Поръсете ги върху мюсли
 • Направете орех хляб
 • Добавете ги в салата за допълнителна криза

Що се отнася до ореховото масло, можете да го добавите към салати или да излеете малко върху варени зеленчуци за орехов аромат.

Готвенето на маслото обаче може да му придаде горчив вкус, така че е по -добре да го добавите след готвене.

орехното масло и орехите са достъпни за закупуване онлайн.

Резюме

Нарастващ набор от изследвания предполага, че консумацията на умерено количество орехи може да бъде от полза за нивата на холестерол, сърдечно -съдовата система и други като Pects of Health.

Заслужава да се отбележи, че някои проучвания за ползите от орехите са подкрепени от заинтересовани страни, като Калифорнийската комисия за орех.

Необходими са допълнителни изследвания, за да се потвърди, че е необходимо за потвърждаване на калифорнийската орех. Възможни ползи за здравето на орехите.

 • Сърдечно-съдова/кардиология
 • Хранене/диета

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и черпи само от връстници Прегледани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents

Junte-se a nós de 27 a 29 de setembro de 2019.